Методика вивчення ставлення до навчальних предметамг.н. Казанцевой
Розділ I. Назви з усіх досліджуваних у школі предметів твої А. Улюблені Б. НелюбиміРозділ II. Підкресли причини, що…
Деяким з них вдалося проскочити, користуючись переляком партнера. Треті підходили і починали лоскотати руками «перешкоду». Так їм вдавалося подолати її. Четверті не застосовували ні силу, ні хитрість, ні лоскіт, вони довго стояли і щось говорили тим, хто їх не пускав. Зрештою, частина з них теж пройшла на іншу половину залу. Коли все, так чи інакше, спробували свої сили, Учитель плеснув у долоні і велів їм іти по домівках і думати над тим, чим вони займалися, а назавтра зібратися в цьому ж залі.
На другий день Учитель звелів їм вступити до точності так само, як і вчора. І знову ті, які намагалися прорвати ланцюг силою, нічого не добилися. Тим, хто обдурив минулого разу, сьогодні ніхто вже не вірив, і вони також залишилися ні з чим. Коли ті, хто вчора лоскотав своїх суперників, тільки наблизилися до них, вони, згадавши лоскіт і заздалегідь здригаючись, послабили хватку і легко пропустили їх. Ті ж, кому вчора вдалося вмовити пропустити їх, впоралися із завданням на цей раз ще швидше.
- Ви бачили самі, - сказав Учитель. - Силою нічого не доб`єшся, обманом доб`єшся, але тільки один раз, а дія сміху і переконання лише посилюються з часом.
Ділова притча від Тадао Ямагучі
Розділ I. Назви з усіх досліджуваних у школі предметів твої А. Улюблені Б. НелюбиміРозділ II. Підкресли причини, що…
Навчальна діяльність - спільна діяльність вчителя і учня, ученіяі навчання. Проблема взаємовідносин між учителем і…
Одного разу мудрий Учитель запитав своїх учнів: «А ви знаєте, чому люди кричать, коли вони сваряться?»Один…
- Учитель, скажи, чи існує день, найбільш сприятливий для того, щоб звертатися з пропозицією до покупця? - День?…
Одного разу до Вчителя прийшов учень і запитав: - Учитель, я помітив, що часто втрачаю клієнта абсолютно…
Один з кращих учнів запитав: - Учитель, що робити, якщо покупець не хоче віддавати гроші за товар, який він давно…
Одного разу учень сказав Учителю: - Учитель, я придумав багато удосконалень і поліпшень для підприємства, в якому…
Одного ранку Учитель зібрав усіх своїх учнів і сказав їм: - Чим відрізняється товар «цеглини» від…
Одного разу учень запитав: - Учитель, недавно я знайшов нову роботу - комерційним директором, і у мене тепер в…
Одного разу до Вчителя прийшов учень і запитав: «Учитель, я кілька днів намагаюся продати велику партію…
Одного разу учні запитали: - Учитель, як правильно почати розмову з покупцем, прийшовши до нього в гості? …
Один раз Учитель запитав у своїх учнів:- Чому, коли люди сваряться, вони кричать?- Тому, що втрачають спокій, - сказав…
Коли Бог зробив чоловіка і жінку, він поселив їх разом в одному будинку. Чоловік і жінка силою були рівні, і, якщо…
Правильне харчування і спорт - запорука міцного здоров`я і довгого життя для вас, але правильне харчування при…
Свято - це, перш за все, атрибути, що створюють свято, які допомагають створити святковий настрій і веселощі. Красива…
У Китаї, в черговий період смути, коли Китай розпався на купу ворогуючих між собою царств, які воювали один з…
Це сталося тоді, коли Такуан ще не був настоятелем храму Дайтокудзи. Неподалік жив монах секти синього на ім`я…
джерело: "18 Rules of Happiness" by Karl Moore Переклад: Балезін Дмитропродовження ...Правило №18 - смійся, ТАНЦЮЙ і…
До одного дуже старому Учителю прийшов принц і сказав: - Мене послав батько. Він старий і не проживе довго. Він…
Молодий токійський лікар на ім`я кусудам зустрів однокашника, який вивчав тепер дзен. Він запитав його, що ж це…
На початку ери Мейдзі [1868-1912] жив знаменитий борець на ім`я Про Нами - Величезні Хвилі. Надзвичайно сильний,…