Повернутися обличчям до себе
Повернутися обличчям до себе - це пізнати самого себе. Ще в Дельфах оракули говорили: "Пізнай себе". Зіткнувшись…
про жебрака
Вже більше тридцяти років жебрак сидів на узбіччі дороги. Одного разу повз проходив мандрівник.
- Подайте кілька монет, - прошамкав жебрак беззубим ротом, механічно простягнувши йому стару шапку.
- Мені нема чого тобі дати, - відповів мандрівник. А потім запитав: - На чому це ти сидиш?
- Та так, ні на чому, - відповів жебрак. - Це просто старий ящик. Я сиджу на ньому стільки, скільки себе пам`ятаю.
- А всередину коли-небудь заглядав? - поцікавився мандрівник.
- Ні, - сказав жебрак. - Який сенс? Там же нічого немає.
- А ти заглянь, - наполягав мандрівник.
Жебрак взявся піднімати кришку. З величезним подивом і захопленням, не вірячи власним очам, він побачив, що ящик був сповнений золота.
Повернутися обличчям до себе - це пізнати самого себе. Ще в Дельфах оракули говорили: "Пізнай себе". Зіткнувшись…
Поведінка в літаку і поїзді Вам має бути далека дорога. В дорозі мандрівник буде почувати себе комфортно, якщо…
Чи бував хто-небудь на першому побаченні, чи проводив співбесіду з потенційним працівником, однозначно завжди задавався…
- Учитель, скажи, чи існує день, найбільш сприятливий для того, щоб звертатися з пропозицією до покупця? - День?…
Одного разу до Вчителя прийшов учень і запитав: - Учитель, я помітив, що часто втрачаю клієнта абсолютно…
Одного ранку Учитель зібрав усіх своїх учнів і сказав їм: - Чим відрізняється товар «цеглини» від…
Одного разу до Вчителя прийшов учень і запитав: «Учитель, я кілька днів намагаюся продати велику партію…
Людина йшла берегом і раптом побачив хлопчика, який піднімав щось з піску і кидав в море.Чоловік підійшов ближче і…
«Давним давно 2 друга ... .які любили один одного як рідні брати ... були закохані в одну дівчину ... Один знав,…
Гаманець із золотими монетамиЖебрак, гуляючи по ринку, знайшов шкіряний гаманець. Відкривши його, він виявив, що в…
добро і злоОдного разу, ще при соціалізмі фізрук однієї зі шкіл Узбекистану на весняних канікулах влаштував…
Порятунок від повеніОдин рабин дуже пишався своєю вірою в Бога. Раз у раз він повторював: «Я вірую в…
Лін-чи сидів на березі річки, коли до нього підійшов філософ, вклонився і задав питання: «Яка суть вашого…
перше: Займіться собою. Ідіть в напрямку заробляння власних грошей. Ідіть в напрямку зростання і вдосконалення…
Осі подорожував по дорозі Танбадзі і прийшов в містечко Іваяма. Було близько третьої години пополудні. Він зайшов…
До одного дуже старому Учителю прийшов принц і сказав: - Мене послав батько. Він старий і не проживе довго. Він…
Гуду був свого часу наставником імператора. Незважаючи на це, він мав звичку подорожувати в поодинці, як простий…
Молодий токійський лікар на ім`я кусудам зустрів однокашника, який вивчав тепер дзен. Він запитав його, що ж це…
Це історія про дитинство Такуана. В наші дні золотих рибок можна купити на ринку дуже дешево, але за часів Осі…
Тссю Ямаске, що став секретарем імператора Мейдзі і одним із засновників сучасного кендо, народився в Едо (Токіо)…
Одна молода жінка захворіла і була близька до смерті. - О, я так сильно люблю тебе, - сказала вона своєму…