Нотатки божевільного
ТРИДЦЯТЬ СЬОМЕ ТРАВНЯ - МІСЯЦЬ ВЕРЕСЕНЬ. Сьогодні вночі зійшов з розуму. Увечері був нічого - як завжди випив, набив…
Одного разу, ще при соціалізмі фізрук однієї зі шкіл Узбекистану на весняних канікулах влаштував старшокласникам похід в передгір`я Паміру. На третій день шляху його вкусила гюрза, і відразу з`ясувалося що сироватку забули.
Фізрук все зробив як треба: надрізав шкіру, висмоктав кров, припік ранки, але рука набрякала на очах. У розпачі він розіслав хлопців по околицях і незабаром примчав старий чабан, який кочував неподалік з отарою. Після короткого огляду він сказав що справи кепські і потрібно поспішати, оскільки найближчий медпункт неблизький. До цього часу рука вчителя перетворилася буквально в колоду. Старий посадив його собі за спину і пустив коня в галоп.
Однак, незабаром вчитель став втрачати свідомість, і тоді чабан сказав: - Злазь, ти вже не можеш їхати, треба йти пішки. Хлопець, звалившись на землю, відповів що все скінчено і з місця він не зрушить. Старий змусив його встати його і гнав кілька годин з криком і лайкою, іноді стьобаючи Камчия. Коли, вже вночі, вони дісталися до медпункту в аулі, лікар сказав що сироватка тепер без потреби, від інтенсивної фізичної роботи отрута в крові перегорів.
ТРИДЦЯТЬ СЬОМЕ ТРАВНЯ - МІСЯЦЬ ВЕРЕСЕНЬ. Сьогодні вночі зійшов з розуму. Увечері був нічого - як завжди випив, набив…
У нинішні часи говориться багато нісенітниці про майстрів та учнів, про спадкування вчення майстра улюбленими…
- Учитель, скажи, чи існує день, найбільш сприятливий для того, щоб звертатися з пропозицією до покупця? - День?…
Один з кращих учнів запитав: - Учитель, що робити, якщо покупець не хоче віддавати гроші за товар, який він давно…
Одного разу учень сказав Учителю: - Учитель, я придумав багато удосконалень і поліпшень для підприємства, в якому…
Одного ранку Учитель зібрав усіх своїх учнів і сказав їм: - Чим відрізняється товар «цеглини» від…
Одного разу до Вчителя прийшов учень і запитав: «Учитель, я кілька днів намагаюся продати велику партію…
про жебракаВже більше тридцяти років жебрак сидів на узбіччі дороги. Одного разу повз проходив мандрівник.- Подайте…
Першим почав Він. - Я тебе люблю. Її пересмикнуло, але перекладач зробив Їй знак і сказав: - Він каже: «У…
Лін-чи сидів на березі річки, коли до нього підійшов філософ, вклонився і задав питання: «Яка суть вашого…
Настоятелем монастиря Кеннін був Мокурай - Безмовний Гром. У нього був улюбленець на ім`я Тое, якому було всього…
... Захворів імператор. Жахнулася свита, зраділа свита. Недуга прикував його до ліжка. Лікарі стали його лікувати. З…
На початку XIX століття в Японії жив знаменитий майстер кендо на ім`я Сокен. Одного разу в його будинку завелася…
До одного дуже старому Учителю прийшов принц і сказав: - Мене послав батько. Він старий і не проживе довго. Він…
Гуду був свого часу наставником імператора. Незважаючи на це, він мав звичку подорожувати в поодинці, як простий…
Молодий токійський лікар на ім`я кусудам зустрів однокашника, який вивчав тепер дзен. Він запитав його, що ж це…
Cінмен Мусаси-но-Камі Фудзівара-но-Генсін, більш відомий під ім`ям Ідзумі Міямото Мусасі, народився в селі Міямото…
На початку ери Мейдзі [1868-1912] жив знаменитий борець на ім`я Про Нами - Величезні Хвилі. Надзвичайно сильний,…
Одна молода жінка захворіла і була близька до смерті. - О, я так сильно люблю тебе, - сказала вона своєму…
В середині липня, я заплатив за незнайому дівчину в ресторані, у неї картка помилково банку заблокована була.…
Одного вечора в двері дзенского монастиря постукав монах. Він втомився, був голодний і хотів залишитися там на…