Настільна книга практичного психолога. Книга 2
Назва: Настільна книга практичного психолога. Книга 2. Автор: Е. І. Рогов видавництво: Владос рік: 2006 сторінок: 447…
Назва: Тренінг роботи з власним дитинством
Автор: Шевцова І. В.
Рік видання: 2008
сторінок: 175
формат: doc. і pdf. в rar. архіві - спеціально для Psy.5igorsk.ru!
Розмір: 8,69 Мб
якість: гарне
книга "Тренінг роботи з власним дитинством"Присвячена тій темі, яка не залишає байдужою практично нікого. Як переживання нашого дитинства впливають на успіхи і проблеми дорослого життя? Про що хоче розповісти нам наш внутрішній Дитина, які його прикрощі та бажання? Чим він може допомогти нам - дорослим і незалежним?
книга "Тренінг роботи з власним дитинством"Являє собою синтез методичних прийомів, вправ для тренінгу і самостійного використання і есе, що дозволяють згадати дитячий досвід, зануритися в переживання тих років і знайти в них внутрішні ресурси для подолання труднощів і відповіді на багато" дорослі "питання. Вона буде цікава і професійних психологів , і всім читачам-неспеціалістам.
вступ
Більше десяти років тому почався мій усвідомлений діалог з Внутрішнім Дитиною. Спочатку-у вигляді спогадів і психотерапії, пізніше - у вигляді материнського досвіду, потім - як досвід роботи дитячим психологом і, нарешті, - як тренінг особистісного зростання. І ось, продовження цієї бесіди - книга, яка перед вами. Чи закінчиться колись ця розмова? Сподіваюсь, що ні. Мій внутрішній Дитина ще не все розповів мені, не в усі таємниці присвятив, я ще вчуся у нього бути щасливою і лечу його душевні рани. Попит на тренінг не стає менше, і тема дитинства спливає, чого б ми не торкнулися.
Дитинство - це не підготовка до життя, що не репетиція і не період, коли дорослі вчать уму-розуму дитини. Це саме життя. Яскрава, наповнена, концентрована - навряд чи за всю решту життя ми наберемо стільки вражень, переживань, досвіду, скільки ми отримали в дитинстві. Чим стане цей багаж - тяжкою ношею або цінним вантажем? Коли ми були дітьми, це залежало від тих людей, які нас народили, ростили, виховували. Але зараз ми самі вправі зробити ревізію дитячого спадщини.
Навіть люди дуже далекі від професійної психології, самі того не відаючи, раптом обертаються назад і пильно вдивляються у своє минуле. Навіщо, що хочуть вони там побачити? Чому раптом спливають картинки спогадів, і дістаєш з антресолей стару іграшку, і хочеться повісити на стіну пожовклу фотографію, і своїй дитині читати не модну, сучасну страшилку, а казку свого дитинства, і купуєш збірник радянських - «добрих» - мультфільмів? Ми себе лікуємо, свідомо чи несвідомо. Якщо ви взяли цю книгу в руки цілеспрямовано, і знаєте, що хочете знайти на цих сторінках, і шукаєте потрібні вам слова і теми, значить, ваш діалог з дитинством невипадковий. Ким би ви не були - професійним тренером, психологом, консультантом, викладачем або дослідником, студентом або людиною іншої професії - ця книга для вас.
Моя книга - не збірка методичних статей, хоча в ній дуже багато методики і опису конкретних прийомів роботи. Це скоріше збірка есеїв, що не претендує на наукову істинність, але наповнений описом досвіду як психотерапевтичної роботи, так і особистого життя. Я навмисно уникаю алгоритмів і строгих рекомендацій: розумному вони не потрібні, а нерозумний може ними тільки нашкодити. Робота з людською психікою не терпить шаблонів. Особливо в такій області, як робота з дитинством. Я постаралася врахувати і описати всі теми, які є ключовими і найбільш болючими. Я приводила багато прикладів, і власних, і з життя моїх клієнтів. Сподіваюся, що вони стануть не просто ілюстраціями, цікавими картинками, а й спровокують ваші власні переживання. А без переживань, тільки однієї логікою, цю тему осилити не можна. Саме тому я йду ще на один ризикований крок - я включаю в книгу Історії, мої художні розповіді. Я це роблю навмисно не аби покрасуватися і наповнити книгу обсягом, а щоб пройтися по струнах вашої душі: щоб змусити вас згадувати, плакати, переживати, обурюватися, і прощати, і радіти. Це моя літературотерапія. Ви можете давати їх своїм клієнтам, особливо тим, кому важко висловлювати свої почуття. Або батькам, які втратили контакт зі своєю дитиною. Або своїм батькам, якщо хочете їм сказати про свої дитячі переживання, а слів не знаходите.
Я працювала над цією книгою більше десяти років, а написала за рік. Намагалася говорити тільки своїм голосом, тому ви не знайдете тут списку використаних джерел та посилань. Мені допомагали багато людей, але перш за все моя сім`я і мої учасники тренінгів, за що я їм дуже вдячна. Якщо я опинюся корисною для вас, буду рада вашим відгукам.
вступ
Внутрішній Дитина: ступені особистісного зростання
Назва: Настільна книга практичного психолога. Книга 2. Автор: Е. І. Рогов видавництво: Владос рік: 2006 сторінок: 447…
Назва: тренінг лідерства укладач: Олег Євтихій видавництво: СПб .: Речь рік: 2007 сторінок: 256 формат: pdf і doc…
Назва: Казкова підготовка до справжньої школі Автор: Громова Т.В. видавництво: генезис рік: 2003 сторінок: 86 …
Назва: Дитяча агресивність. Психодіагностика і корекція Автор: Фурманов І.А. видавництво: Мінськ.: Літера рік: 1996 …
Назва: 59 кращих ігор та вправ для розвитку управління комунікаціями: Тренуємо спілкування, здатність впливати і…
Назва: Психологічна підготовка до ЄДІ. Робота з учнями, педагогами, батьками. Автор: М. Ю. Чибісова Рік видання: 2009…
Назва: Антистрес-тренінг Автор: Каменюкін А.Г., Ковпак Д.В. видавництво: Пітер рік: 2008 сторінок:224 формат: pdf…
Назва: 20 великих відкриттів в дитячій психології Автор: Уоллес Діксон видавництво: Прайм-Еврознак Рік видання:…
Назва: Спілкуватися з дитиною. Як? Автор: Гіппенрейтер Ю.Б. видавництво: Сфера Рік видання: 2003 сторінок: 118 …
Назва: Тренінг взаємодії батьків з дітьми Автор: Марковська І.М. видавництво: СПб .: Речь рік: 2005 сторінок:150 …
Назва: Корисна книга для хороших батьків. Відповіді психологів на запитання батьків Автор: Т. Г. Янічева видавництво:…
Назва: Вибір професії: тренінг для підлітків Автор: Тюшев Ю. В. видавництво: СПб .: Пі-тер рік: 2009 сторінок: 160 …
Назва: Коли ваша дитина зводить вас з розуму Автор: Еда Ле Шан видавництво: Прайм-Еврознак Рік видання: 2008 …
Назва: Довідник практичного психолога Автор: Малкіна-Пих І. Г. видавництво: Ексмо рік: 2005 сторінок:784 формат:…
Назва: Технологія організації та ведення бізнес-тренінгу Автор: Венщікова Ірина видавництво: АСТ Рік видання: 2006 …
Назва: Психологічний тренінг з підлітками. Автор: Анн Людмила Рік видання: 2007 сторінок: 271 формат: doc. і pdf.…
Назва: Профорієнтація в школі: ігри, вправи, опитувальники. Автор: Пряжников Н.С. Рік видання: 2005 сторінок: 288 …
Назва: Казкові тренінги для дошкільнят і молодших школярів Автор: Белінська Е. В. видавництво: СПб .: мова- М .:…
Назва: Психологічна допомога в кризових ситуаціях автори: І. Г. Малкіна-Пих видавництво: Ексмо Рік видання: 2009 …
Назва: Комунікативний тренінг (педагоги, психологи, батьки) автори: Г. Б. Монина, Е. К. Лютова-Робертс видавництво:…
Назва: Тренінги на всі випадки бізнесу Автор: Абрамова І.А., Мізіна Н.А., Пихова О., Хромова О., Небитова М.А.…