Тренінг роботи з власним дитинством

Тренінг роботи з власним дитинствомНазва: Тренінг роботи з власним дитинством
Автор: Шевцова І. В.
Рік видання: 2008
сторінок: 175
формат: doc. і pdf. в rar. архіві - спеціально для Psy.5igorsk.ru!
Розмір: 8,69 Мб
якість: гарне

книга "Тренінг роботи з власним дитинством"Присвячена тій темі, яка не залишає байдужою практично нікого. Як переживання нашого дитинства впливають на успіхи і проблеми дорослого життя? Про що хоче розповісти нам наш внутрішній Дитина, які його прикрощі та бажання? Чим він може допомогти нам - дорослим і незалежним?

книга "Тренінг роботи з власним дитинством"Являє собою синтез методичних прийомів, вправ для тренінгу і самостійного використання і есе, що дозволяють згадати дитячий досвід, зануритися в переживання тих років і знайти в них внутрішні ресурси для подолання труднощів і відповіді на багато" дорослі "питання. Вона буде цікава і професійних психологів , і всім читачам-неспеціалістам.

вступ

Більше десяти років тому почався мій усвідомлений діалог з Внутрішнім Дитиною. Спочатку-у вигляді спогадів і психотерапії, пізніше - у вигляді материнського досвіду, потім - як досвід роботи дитячим психологом і, нарешті, - як тренінг особистісного зростання. І ось, продовження цієї бесіди - книга, яка перед вами. Чи закінчиться колись ця розмова? Сподіваюсь, що ні. Мій внутрішній Дитина ще не все розповів мені, не в усі таємниці присвятив, я ще вчуся у нього бути щасливою і лечу його душевні рани. Попит на тренінг не стає менше, і тема дитинства спливає, чого б ми не торкнулися.

Дитинство - це не підготовка до життя, що не репетиція і не період, коли дорослі вчать уму-розуму дитини. Це саме життя. Яскрава, наповнена, концентрована - навряд чи за всю решту життя ми наберемо стільки вражень, переживань, досвіду, скільки ми отримали в дитинстві. Чим стане цей багаж - тяжкою ношею або цінним вантажем? Коли ми були дітьми, це залежало від тих людей, які нас народили, ростили, виховували. Але зараз ми самі вправі зробити ревізію дитячого спадщини.

Навіть люди дуже далекі від професійної психології, самі того не відаючи, раптом обертаються назад і пильно вдивляються у своє минуле. Навіщо, що хочуть вони там побачити? Чому раптом спливають картинки спогадів, і дістаєш з антресолей стару іграшку, і хочеться повісити на стіну пожовклу фотографію, і своїй дитині читати не модну, сучасну страшилку, а казку свого дитинства, і купуєш збірник радянських - «добрих» - мультфільмів? Ми себе лікуємо, свідомо чи несвідомо. Якщо ви взяли цю книгу в руки цілеспрямовано, і знаєте, що хочете знайти на цих сторінках, і шукаєте потрібні вам слова і теми, значить, ваш діалог з дитинством невипадковий. Ким би ви не були - професійним тренером, психологом, консультантом, викладачем або дослідником, студентом або людиною іншої професії - ця книга для вас.

Моя книга - не збірка методичних статей, хоча в ній дуже багато методики і опису конкретних прийомів роботи. Це скоріше збірка есеїв, що не претендує на наукову істинність, але наповнений описом досвіду як психотерапевтичної роботи, так і особистого життя. Я навмисно уникаю алгоритмів і строгих рекомендацій: розумному вони не потрібні, а нерозумний може ними тільки нашкодити. Робота з людською психікою не терпить шаблонів. Особливо в такій області, як робота з дитинством. Я постаралася врахувати і описати всі теми, які є ключовими і найбільш болючими. Я приводила багато прикладів, і власних, і з життя моїх клієнтів. Сподіваюся, що вони стануть не просто ілюстраціями, цікавими картинками, а й спровокують ваші власні переживання. А без переживань, тільки однієї логікою, цю тему осилити не можна. Саме тому я йду ще на один ризикований крок - я включаю в книгу Історії, мої художні розповіді. Я це роблю навмисно не аби покрасуватися і наповнити книгу обсягом, а щоб пройтися по струнах вашої душі: щоб змусити вас згадувати, плакати, переживати, обурюватися, і прощати, і радіти. Це моя літературотерапія. Ви можете давати їх своїм клієнтам, особливо тим, кому важко висловлювати свої почуття. Або батькам, які втратили контакт зі своєю дитиною. Або своїм батькам, якщо хочете їм сказати про свої дитячі переживання, а слів не знаходите.
Я працювала над цією книгою більше десяти років, а написала за рік. Намагалася говорити тільки своїм голосом, тому ви не знайдете тут списку використаних джерел та посилань. Мені допомагали багато людей, але перш за все моя сім`я і мої учасники тренінгів, за що я їм дуже вдячна. Якщо я опинюся корисною для вас, буду рада вашим відгукам.

Зміст книги "Тренінг роботи з власним дитинством":

вступ

Внутрішній Дитина: ступені особистісного зростання

• Вправа «Зустріч з Внутрішнім Дитиною»
Етапи і методи роботи з Внутрішнім Дитиною
  • Актуалізація дитячих спогадів
  • Зустріч з Пораненим Дитиною
  • Виплаківаніе
  • Формування Внутрішнього Батька
  • Поява Божественного Дитину
  • Вправа «Виготовлення ляльки»
  • Вправа «Народження заново»
самооцінка
  • Вправа «Струмочок»
  • Вправа «Що б сказала мама?»
  • Вправа «Вернісаж досягнень»
світогляд
  • «Завдяки батькам»
  • «Всупереч батькам»
  • Вправа «Дитяча в`язниця»
  • Вправа «Спадщина»
образи
  • Вправа «Лист людині, на якого я ображався в дитинстві»
  • Вправа «Комок образ»
  • Вправа «Тумба-юмба»
страхи
  • Страх втрати контролю над близькими
  • страх змін
  • страх часу
  • Вправа «Страшний сон»
  • Вправа «Мінне поле»
Трагедії і втрати
  • Вправа «Втрати дитинства»
сексуальність
  • Вправа «Хвиля»
Бажання, потреби і мрії
  • Вправа «Чарівники»
  • Вправа «Чотири бажання»
історії

з depositfiles

ЗАВАНТАЖИТИ

Завантажити книгу Шевцової І. В. "Тренінг роботи з власним дитинством"

з Narod.Yandex.ru
Посилання на скачування доступна лише зареєстрованим користувачам сайту.

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

ІНШЕ

Тренінг лідерства фото

Тренінг лідерства

Назва: тренінг лідерства укладач: Олег Євтихій видавництво: СПб .: Речь рік: 2007 сторінок: 256 формат: pdf і doc…

Антистрес-тренінг фото

Антистрес-тренінг

Назва: Антистрес-тренінг Автор: Каменюкін А.Г., Ковпак Д.В. видавництво: Пітер рік: 2008 сторінок:224 формат: pdf…

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Тренінг роботи з власним дитинством